Publicat in categoria BUCUREȘTI, ÎNVĂȚĂMÂNT, SOCIAL, STIRI, TEHNOLOGIE

Primăria Capitalei prin PROEDUS va încheia un acord de colaborare cu Asociația Culturală Ludmila Vidrașcu, astfel încât preșcolarii, elevii și profesorii din București să aibă acces la platforma bucuresti.citeste.ro, potrivit unui proiect inițiat de Primăria Capitalei și aprobat luni de Consiliul General, transmite HotNews. Primăria Capitalei va plăti asociației până la 3.493.000 lei, practic abonamentele lunare pentru bucureștenii care vor accesa platforma până la finalul anului 2020.

Platforma nu există și va fi făcută pornind de la protocolul cu municipalitatea. Grupurile PNL și USR au votat împotrivă invocând faptul că Biblioteca Metropolitană București are o bibliotecă digitală, inaugurată în urmă cu 9 ani, dar care nu mai funcționează, întrebarea fiind de ce nu se investește în acest instrument care aparține Primăriei Capitalei.

Primarul Gabriela Firea a declarat că Biblioteca Metropolitană nu are capacitatea să pună în funcțiune o astfel de platformă, în timp util, dar este vorba și despre drepturile de autor pentru cărți publicate recent.

”Dorim să oferim celor interesați posibilitatea de a citi online cât mai multe cărți din bibliografia obligatorie, dar și din beletristică. Educația nu trebuie oprită de pandemie. Nu excludem nicio colaborare, dacă există alte asociații, fundații care au la dispoziție drepturile de autor pentru mai multe titluri, ne pot contacta. Biblioteca Metropolitană nu are capacitatea necesară. Dar am spus că nu excludem nicio colaborare, nci măcar cu instituțiile noastre”, a declarat Gabriela Firea.

Asociația Culturală Ludmila Vidrașcu, abonată la contracte cu Primăria Capitalei
În 2018, Primăria Capitalei prin Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive București – Proedus a încheiat un parteneriat cu Asociația Culturală Ludmila Vidrașcu pentru realizarea proiectului ”Centenarul Marii Uniri Explicat Tinerilor”, scrie sursa citată. Acesta a presupus tipărirea a 120.000 de cărți de istorie și distribuirea în școlile gimnaziale și liceele din București. Cărțile sunt scrise de președintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop și de Magda Stan, autoarea manualului de istorie de clasa a VI-a plin de greșeli. Primăria Capitalei s-a obligat să plătească pentru acest proiect circa 2,5 milioane lei, iar Asociația Culturală Ludmila Vidrașcu 100.000 lei.
Articole Recente

Adaugă un comentariu

Contact

Pentru orice fel de informații sau stabilirea unei întâlniri vă rugăm să ne contactați.

Not readable? Change text. captcha txt