Publicat in categoria CULTURĂ, SOCIAL, STIRI

La 18 mai este sărbătorită Ziua internaţională a muzeelor, sub deviza „Muzee pentru Egalitate: Diversitate şi Incluziune”.

În contextul pandemiei de COVID-19, care a determinat în majoritatea ţărilor luarea de decizii precum izolarea la domiciliu, distanţarea socială şi închiderea tuturor instituţiilor culturale, Consiliul Internaţional al Muzeelor (ICOM) a decis să adapteze formatul şi să se concentreze asupra activităţilor digitale, relatează RFI.

Consiliul Internaţional al Muzeelor a elaborat o listă de activităţi posibile pe care muzeele le pot dezvolta pentru a ajunge la publicul lor de la distanţă, dar şi de concentrare pe partea „incluzivă” a acestor practici.
Pe fondul relaxării treptate a restricţiilor, o serie de muzee din întreaga lume au început să îşi deschidă porţile, cu multă precauţie, urmând noile reguli comune: măştile de faţă obligatorii, dispozitive cu dezinfectant pentru igienizarea mâinilor şi rute unice.

Şi Actualitatea TV România sărbătoreşte ziua muzeelor printr-o emisiune « Drumeţ în actualitate » pe care colegul Dan Gheorghe o realizează mâine la Muzeul Satului şi pe care telespectatorii noştri o pot vedea, ca de obicei, la ora 19.

 

Foto: Muzeul Louvre, Paris

Articole Recente

Adaugă un comentariu

Contact

Pentru orice fel de informații sau stabilirea unei întâlniri vă rugăm să ne contactați.

Not readable? Change text. captcha txt