Publicat in categoria INTERNATIONAL, MEDIU, SANATATE, SOCIAL, STIRI

Sub titlul, “În Europa, vrăjitoarele au început să fie din nou arse pe rug”, publicația engleză Politico atenționează că în mai multe țări din Europa turnurile 5G au fost incendiate, așa cum în Evul Mediu multe femei au fost arse pe rug pe motiv că ar fi vrăjitoare.

 Zeci de turnuri 5G au fost incendiate în Olanda, Italia, Irlanda, Belgia, Cipru și Marea Britanie. Vandalii își motivează acțiunile pe teorii absurde, precum faptul că stațiile 5G ar răspândi coronavirusul, ori că radiațiile emise ar slăbi sistemul imunitar. Susțin char că boala COVID-19 nu ar exista, ci ar fi doar un mit pentru a ascunde efectele 5G.

În Marea Britanie, unde au avut loc 60 de astfel de acte de vandalism și incendiu, conspiraționiștii ‘au descoperit’ un turn 5G în noua bancnotă de 20 de lire și au susținut că ar fi un fel de mesaj codat. De fapt, scrie Politico, era doar farul unui orăşel de la Malul Mării Nordului, orașul atât de drag pictorului William Turner, artistul de pe bancnotă.

Politico aminteşte de publicațiile rusești care inundă spațiul public cu informații false și alarmante despre 5G, numind noua tehnologie purtătoare de ‘cancer fără fir’. Culmea este că în ciuda acestei campanii de demonizare a noii tehnologii, președintele Rusiei, Vladimir Putin a ordonat lansarea rețelelor 5G în Rusia, în luna februarie din acest an.

Companii precum Facebook și YouTube s-au mulțumit să permită săptămâni întregi ca astfel de planuri sălbatice de ardere să fie găzduite pe platformele lor.

Politicienii din Europa și Statele Unite au hrănit și ei anxietățile cetățenilor. Ei au demonizat Huawei, compania chineză care construiește rețele 5G și au demonizat China însăși, pentru că ar fi fost sursa coronavirusului, contribuind astfel prin minciuni și neglijență la toată această situație, mai scrie publicația Politico.

 

 

Articole Recente

Adaugă un comentariu

Contact

Pentru orice fel de informații sau stabilirea unei întâlniri vă rugăm să ne contactați.

Not readable? Change text. captcha txt