Publicat in categoria SANATATE, SOCIAL, STIRI

Comisia Europeană a lansat o alertă gravă în privinţa unor măşti sanitare confecţionate în China şi semnalate la nivel european de către Belgia.

Astfel, principala acuză este că retenţia de particule este insuficientă (valoarea măsurată este ≤ 75 %). În consecință, o cantitate excesivă de particule sau de microorganisme poate trece prin mască, sporind riscul de infecție în cazul în care nu este combinată cu măsuri de protecție suplimentare, se arată în alerta Comisiei Europene.

Produsul nu respectă Regulamentul privind echipamentele individuale de protecție și standardul european relevant EN 149, precizează sursa citată.

Precizăm că, în fiecare zi, Comisia Europeană primește semnalări din partea autorităților naționale cu privire la produsele periculoase identificate pe piețele lor. Acestea sunt transmise prin sistemul de alertă rapidă pentru produse nealimentare periculoase „Safety Gate”. Semnalările includ informații despre tipurile de produse identificate, riscurile pe care le prezintă și măsurile luate la nivel național pentru a preveni sau pentru a restricționa comercializarea lor. Mai jos pot fi consultate rapoartele săptămânale privind aceste semnalări.

Articole Recente

Adaugă un comentariu

Contact

Pentru orice fel de informații sau stabilirea unei întâlniri vă rugăm să ne contactați.

Not readable? Change text. captcha txt