Publicat in categoria ADMINISTRATIE, STIRI

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat în decembrie 2019 că instituția pe care o conduce va construi în martie 2020 un spital metropolitan.

Economica.net scria atunci că “În prima şedinţă a CGMB vom supune aprobării indicatorii tehnico-economici (…) Construcţia va fi finalizată în 3 ani”, a spus Gabriela Firea, într-o conferinţă de presă de la mijlocul lunii decembrie 2019. Tot atunci Firea a anunțat că lucrările vor începe în martie 2020.

Primăria spune că în martie 2020 ar urma să înceapă lucrările în zona Pipera, unde acum este un depou al Societăţii de Transport Bucureşti, scriau și stiriprotv.ro.

Spitalul metropolitan ar urma să fie ridicat pe un teren, în locul autobuzelor. Aici va fi de fapt un mic oraş, cu mai multe clădiri: spital, heliport, hotel, bloc de locuinţe şi inclusiv creşă şi grădiniţă pentru copiii angajaţilor. Vorbim despre o suprafaţă construită uriaşă, de aproximativ 250.000 de mp, cam cât două treimi din Casa Poporului.

Valoarea investiţiei se ridică la aproximativ 4,7 miliarde de lei cu TVA, iar durata de realizare este de 60 de luni. Proiectul pentru Spitalul Metropolitan a fost votat încă din 2017. Obţinerea unei porţiuni de teren de la Guvern a fost principala cauză a întârzierii, spune primarul general.

Și…iată, în luna iunie 2020, într-o postare pe pagina de facebook, Primarul General ne prezintă abia…macheta spitalului. BIne, doamna Firea!

Articole Recente

Adaugă un comentariu

Contact

Pentru orice fel de informații sau stabilirea unei întâlniri vă rugăm să ne contactați.

Not readable? Change text. captcha txt