Publicat in categoria SANATATE, SOCIAL, STIRI

Începând cu 20 mai 2020, țigările mentolate şi cu capsule, dar şi tutunul de rulat cu arome caracteristice vor dispărea complet de pe piața din România, aceasta fiind una dintre măsurile prevăzute de Directiva Europeană a Tutunului, transpusă și în legislația din România, scrie economica.net.

500.000 de fumători români sunt vizaţi, potrivit companiei British American Tobacco, iar consumatorii de mentol vor mai găsi însă aroma în produsele care încălzesc tutunul și în țigaretele electronice. Marii producători și comercianții au obligația să se asigure ca pe 20 mai 2020 niciun pachet de țigări mentolate să nu mai existe pe piață. Acesta este motivul pentru care consumatorii vor începe să observe, înainte de acest termen, că țigările cu mentol nu mai sunt disponibile.

De ce sunt vizate ţigările cu mentol spune dr. Magdalena Ciobanu, expert al Ministerului Sănătăţii la Comisia Europeană: “Prin arderea produsului din tutun, mentolul se transformă în substanţe cancerigene. Ţigările cu arome şi în special ţigările mentolate favorizează debutul fumatului. Pentru că primele ţigări nu sunt prea gustoase, nu miros prea bine şi de aceea mulţi debutanţi renunţă la a mai fuma.”

Reamintim că fumatul dăunează sănătăţii.

Articole Recente

Adaugă un comentariu

Contact

Pentru orice fel de informații sau stabilirea unei întâlniri vă rugăm să ne contactați.

Not readable? Change text. captcha txt